תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

מה זה ניתוח טכני – ולמה מנהלי השקעות בישראל רואים בו רק כלי עזר

צבי סטפק - מבעלי מיטב דש: "זו שיטה שמתעלמת מנתונים כלכליים וטוענת שכל המידע 'מצולם' בתוך השוק. בחו"ל כל בית השקעות גדול מחזיק מחלקה של מנתחים". איך ומתי כדי להשתמש בניתוח טכני? צפו בראיון

צבי סטפק - מבעלי מיטב דש, מסביר  בראיון הווידיאו המצורף מהו ניתוח טכני ואיך ומתי כדאי להשתמש בו.

"צריך לזכור גם שניתוח טכני קשור מאוד לפעילות של קנייה ומכירה, כי בכל פעם שהמניה שוברת את קו התמיכה או ההתנגדות אתה צריך לעשות מעשה"

על מה מבוסס הרעיון של ניתוח טכני?

"קיימים שני סוגים של ניתוח: קודם כל, ניתוח פונדמנטלי, שבו אתה בא ובודק מה שווי החברה, משווה את זה לשווי החברה בבורסה ואומר שהמניה נסחרת מעל, מתחת או בהתאם לשוויה. הניתוח הטכני מתעלם לגמרי מההיבטים האלו. הוא לא מחשיב אותם בכלל, אלא בא וטוען שצילום המצב של כל מניה, איגרת חוב או מטבע, משקף את כל מה שהשוק יודע על אותו נייר באותה נקודת זמן".

"אם מניה נסחרת זמן רב בטווח שבין 500 ל-600 נקודות, בכל פעם שהיא יורדת ונסחרת באזור ה-500 זה יוצר, ככל שהיא חוזרת על זה כמה פעמים, קו תמיכה למניה. וככל שהיא עולה ומגיעה כמה פעמים לאזור ה-600 ולא מצליחה לעלות מעבר לכך, זה מגדיר קו התנגדות".

"הניתוח הטכני אומר שכל עוד המניה בין 500 ל-600 אתה יכול להגדיל או להקטין, לא משנה, אבל החלטת השקעה מהותית אתה אמור לקבל רק אם אחד משני הקווים נפרץ. אם המניה, לדוגמא, ירדה מתחת לקו התמיכה של 500, ובמיוחד אם זה קורה במחזורים גדולים בהשוואה לעבר, זה סימן רע. זה סימן שהשוק יודע משהו שמבשר רעות. תמכור את המניה. וכך גם הפוך. אם המניה פרצה את קו ההתנגדות של 600 ונסחרת עכשיו ב-620 – שוב, במחזורים גדולים – תקנה את המניה".

"זה נשמע קצת אבסורדי, כי מה בעצם השיטה של הניתוח הטכני אומרת לך? תמכור מתחת ל-500 ותקנה מעל ל-600. ההיגיון בזה הוא שאם תעשה את זה הרבה מאוד פעמים, בסופו של דבר תרוויח, מכיוון שהשוק יותר חכם ממך. השוק זה חוכמת ההמונים. ואם המניה שלך פרצה את קו ההתנגדות, השוק כנראה יודע משהו שאתה לא יודע. תזרום עם המגמה ותקנה למרות שזה כאילו יותר יקר, כי המניה אמורה לעשות עכשיו מהלך, לא מ-600 ל-620, אלא מ-620 ל-700 או 800. זו שיטה שמתעלמת לגמרי מנתונים כלכליים, כי היא טוענת שכל המידע הנחוץ 'מצולם', 'מצטלם' בתוך השוק, בנתונים של השוק".

"כמובן, ניתוח טכני זה משהו הרבה יותר מסובך. יש מונחים נוספים כמו קו מגמה, מונחים כמו גלי אליוט – לא ניכנס כאן לכל הפירוט. הרעיון המרכזי, כאמור, הוא שזה שונה לחלוטין מניתוח כלכלי פונדמנטלי של מניות".

לפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה של מיטב דש, לחצו כאן>>

עד כמה הניתוח הטכני משמש בקבלת החלטות השקעה ומסחר?

"בישראל השיטה הזו נמצאת יחסית מעט בשימוש. בעולם הגדול, לעומת זאת, היא נמצאת בשימוש רב. כל בית השקעות רציני וגדול מחזיק מחלקה של ניתוח טכני עם כמה אנשים שמנתחים מניות וסחורות כמו זהב, אגרות חוב קונצרניות וכולי. בתי ההשקעות גם מוציאים דו"חות של ניתוח טכני ללקוחות שלהם, ולמנהלי ההשקעות שלהם כמובן. בעולם זה נמצא בשימוש תדיר ויש אלפי ספרים ועשרות אלפי מאמרים בנושא".

"בישראל התחום הזה התחיל די מוקדם. ב-1980 בערך, כשהתחלתי את דרכי בשוק ההון, יצאו כבר כמה התחלות של ניתוחים טכניים על מניות בבורסה בתל אביב. כיום פועלים בישראל כמה מנתחים טכניים, מהם כ-4-5 בולטים. לא ראיתי שהתחום תופס אחיזה יותר מדי גדולה בישראל. היו גם כמה ניסיונות להקים קרנות נאמנות על בסיס ניתוח טכני, אבל הניסיונות האלו לא צלחו".

"צריך לזכור גם שניתוח טכני קשור מאוד לפעילות של קנייה ומכירה, כי בכל פעם שהמניה שוברת את קו התמיכה או ההתנגדות אתה צריך לעשות מעשה. יש פה הרבה מאוד פעילות וזה גם קשור לעמלות, כי העמלות אוכלות חלק מהתשואה. זה אחד החסרונות של השיטה הזו. היא מבוססת על כך שאם תעשה מאה אלף פעולות ותצליח ב-51 אלף, עדיין התוחלת שלך תהיה חיובית. אתה תשיג רווח, אבל זה כרוך בהרבה מאוד מעקבים ופעילויות".

קראו עוד במגזין:

 

 

האם אתה מאמין בניתוח טכני?

"השיטה היותר מבוססת היא הגישה הכלכלית, שבאה ואומרת הנה הנכס, הנה החברה, ככה החברה נסחרת בבורסה, זה השווי שלה, עכשיו בוא תבדוק אם היא שווה את המחיר הזה או לא. אם היא לא שווה את המחיר, אל תקנה אותה. אם היא שווה את המחיר ואפילו זולה מאוד – תקנה אותה. ואם היא יקרה מדי ואתה מחזיק בה, אולי תמכור אותה".

"ניתוח טכני זה כלי עזר, הוא לא כלי החלטה שעומד בעיניי בפני עצמו. אפשר להיעזר בו למשל אם הניתוח הפונדמנטלי הבסיסי נותן המלצת קנייה לשוק כולו. אם הגעתי למסקנה שזה המצב ואני רוצה לקנות תעודת סל, קרן סל או קרן מחקה למדד תל אביב 125, אז אם הניתוח הטכני יגיד שהיא פרצה עכשיו את רמת ההתנגדות שלה, אז כן, אני אקנה. אבל, זה רק כגיבוי לניתוח הכלכלי הבסיסי".

"יש עוד אלמנט שכדאי להזכיר: יש טענה שניתוח טכני זה נבואה שמגשימה את עצמה. בחו"ל, כפי שציינתי, משתמשים בזה הרבה, ואם יש מספיק מנתחים טכניים שמסכימים ביניהם בנוגע למגמה מסוימת, אז יכולה להיות כאן נבואה שמגשימה את עצמה, כי הם יבצעו פעולות לפי ההמלצות של הניתוח הטכני. גם בזה צריך להתחשב. בישראל, כאמור, המצב שונה. מנהלי ההשקעות אמנם מודעים לניתוח הטכני, אבל לדעתי ברובם לא מבססים עליו קבלת החלטות".

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי? לחצו כאן >>

האמור אינו מהווה ייעוץ / שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 3 שנים

    תותח על.. מעניין לשמוע את צבי כמו תמיד.

  • לפני 4 שנים

    מציע שמר סטפק יחשוף כמה עשה בהשקעותיו ברבעון/או שנה לעומת משקיע בשיטה הטכנית רק חשיפת התוצאות תביא לאמת. ואגב מותר לנו ללמוד מחול גם כך אנחנו די מפגרים אחריהם בעניין

  • לפני 4 שנים

    מעניין מאוד למרות שלא סוחר דרככם

  • לפני 4 שנים

    אתם עובדים עם ניתוח טכני בהשקעות שלכם?

  • לפני 4 שנים

    אם תרצו או לא, הטכני שולט. וזה לא משנה אם אתם בבתי בבשקעות מבינים את זה או לא

  • לפני 4 שנים

    יפה מאוד סטפק התותח

  • לפני 4 שנים

    לאדון צבי סטפק הנכבד-יהיה נכון באם כבודו- לשם ההיתכנות- יצרף ניתוח של מדד גדול כל שהוא
    למשל s@p- או כל מדד מפורסם אחר -
    כך שיהיה ניתן לבחון את הנושאים שכאן

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: מה זה ניתוח טכני – ולמה מנהלי השקעות בישראל רואים בו רק כלי עזר
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.