תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

מבוא לניתוח טכני: ממוצע נע ומדד RSI לבחינת החוזק היחסי

19/08/2020

במפגש השלישי התמקדנו בשניים מהאינדיקטורים החשובים והידועים ביותר בתחום הניתוח הטכני. מה הרוויחו משתמשי אפל משימוש בממוצע נע קצר? איך מזהים שבירות ופריצות שווא באינדיקטור RSI? צפו במפגש

מתעניינים בפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה? לחצו כאן>>

בעוד שמפגש הזום הראשון בנושא ניתוח טכני התמקד בעקרונות היסוד והמפגש השני עסק במבנה מחירים עולה ויורד ופערי מחירים (גאפים), המפגש השלישי הרחיב את היריעה ולימד על כלי עזר (אינדיקטורים) בניתוח הטכני, תוך התמקדות בממוצעים נעים ובאינדיקטור הטכני RSI.

רוצים להירשם חינם למפגשי האונליין ולצפות ברשימת המפגשים? לחצו כאן>>

ממוצע נע / Moving Average

ממוצע נע הוא אינדיקטור נרחב בניתוח טכני, שמהווה מרכיב חשוב בכלים טכניים רבים. הוא משמש בין השאר לקביעת רמות תמיכה וניתן להתאמה אישית לחלוטין. זהו כלי תומך החלטות.

ממוצע נע פשוט יחושב כממוצע רגיל של מחירים במהלך הימים האחרונים. אורך הממוצע תלוי במטרות הניתוח: ככל שאורך הממוצע קצר יותר, כך הוא נותן אינדיקציה שמתאימה למסחר קצר יותר. בדרך כלל מדובר בתקופות של 50 עד 200 ימי המסחר האחרונים. ממוצע של 200 הוא למעשה ממוצע של קצת יותר מחצי השנה האחרונה.

במפגש הדגמנו את עוצמת מניית אפל (AAPL), כפי שבאה לידי ביטוי בממוצע הנע הקצר של 20 ימי המסחר האחרונים במניה. מי שעקב אחרי הממוצע הזה ידע לא לצאת ממניית אפל, גם כשירדה כמה ימים ומיד חזרה לעליות.

מדד החוזק היחסי (RSI - Relative Strength Index)

זהו מדד מומנטום, שמודד את גודל השינוי במחירים האחרונים. האינדיקטור הזה נע בין 0 ל-100. קריאה מעל 70 פירושה "קניית יתר". עם זאת, פעמים רבות קריאה גבוהה דווקא מצביעה על עוצמת העליות במניה. קריאה מתחת ל-30 פירושה מכירת יתר, כשגם כאן לפעמים נתון זה מסמן בעיקר את החולשה המתמשכת. רמת 50 מהווה את קו הביניים בין חיובי לשלילי.

מדד החוזק היחסי משמש ליצירת סיגנלים חיוביים ושליליים, כמו להיפוכי מגמה ביציאה ממצבי קיצון. הוא משמש ככלי עזר לזיהוי שבירות ופריצות שווא, על ידי זיהוי סטיות. באינדיקטור RSI, התקופה המומלצת היא 14 תקופות: 14 ימי מסחר, 14 שבועות מסחר וכולי.

מה למדו הצופים במפגשי הזום בשלושת שיעורי המבוא לניתוח טכני? להלן הפירוט לפי שיעורים:

שיעור 1: עקרונות והבסיס של הניתוח טכני, סוגי גרפים, חשיבות רמות התמיכה וההתנגדות, ניתוח טכני ככלי לניהול סיכונים.

שיעור 2: מבנה מחירים עולה, פערי מחירים (גאפים).

שיעור 3: ממוצע נע והשימושים שלו, אינדיקטור RSI.

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב דש טרייד? לחצו כאן >>

להרשמה חינם למפגשי האונליין ולצפייה ברשימת המפגשים, לחצו כאן>>

האמור בהרצאה זו אינו אמור להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. פעילות המסחר בשוק ההון הינה פעילות הטומנת בחובה סיכון ואינה מתאימה לכל אחד. הדוגמאות המופיעות בהרצאה זו הינן תיאורטיות בלבד, ניתנות לצרכי הסברה והמחשה, ואין הסתמך על הנתונים המופיעים בהן. אין לראות באמור או בכתוב כהמלצה לרכישה ו/או למכירה ו/או לביצוע השקעות, פעולות או עסקאות כלשהן או כתחליף לייעוץ השקעות או שיווק השקעות מתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. מיטב דש השקעות בע"מ, חברות בשליטתה וכן בעלי מניותיהן, מנהליהן ועובדיהן, לא יהיו אחראים בשום צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה מהסתמכות על האמור בהרצאה זו, אם ייגרמו. כל הזכויות בהרצאה זו שייכות למיטב דש בע"מ והעברת חלקים מתוכנה לאחרים, שימוש בהם או פרסומם בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מראש ובכתב ממיטב דש השקעות בע"מ, הינה אסורה.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 3 שנים

    מצויין

  • לפני 3 שנים

    מעולה. אשמח לצפות בשיעורים נוספים של ניתוח טכני

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: מבוא לניתוח טכני: ממוצע נע ומדד RSI לבחינת החוזק היחסי
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.