תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

טיפ למשקיעים: מתי כדאי לסחור עם המגמה בשוק ומתי חייבים לסחור נגדה?

צבי סטפק - מבעלי מיטב דש: "כשהשווקים מתומחרים גבוה מדי או נמוך מדי - חובה לפעול נגד המגמה. אבל אלה מצבי קיצון שקורים אחת לכמה שנים, לא כל כמה חודשים או כמה שבועות". צפו בראיון הוידיאו

לפתיחת חשבון במיטב דש טרייד, לחצו כאן >>

צבי סטפק, מבעלי מיטב דש, מתייחס בראיון הווידיאו המצורף ליתרונות ולחסרונות של מסחר עם המגמה בשוק ההון ונגד המגמה.

"יש שיטות שונות לפעולה בשוק ההון", מסביר סטפק, "אפשר לפעול עם המגמה וללכת עם המשפט The trend is your friend, ואפשר גם לפעול נגד המגמה. נכון לפעול עם המגמה כשמחירי המניות בטריטוריה סבירה. כשמחירי המניות גבוהים מדי ואתה נסחף אחרי העדר, הטרנד הופך להיות האויב שלך, לא החבר שלך. בדרך כלל אנשים שנתפסים לאופוריה ולגאות בשוק מגדילים כל הזמן את ההשקעה שלהם. בסופו של דבר, אחרי שהם צוברים רווחים בהליכה עם המגמה, הם מפסידים הרבה יותר ממה שהרוויחו עד כה".

"לזהות כשל שוק כשהמחיר גבוה מאוד או נמוך מאוד, זה יחסית קל. הקושי של אנשים, וגם של מנהלי השקעות, הוא לאו דווקא לזהות, אלא לבצע"

זה לא ניסיון לתפוס סכין נופלת?

"השיטה השנייה, כאמור, היא לפעול נגד המגמה במצב שבו מחירי המניות בשווקים גבוהים מדי. במצב כזה צריך להתחיל למכור וזה אחד הדברים הכי קשים לביצוע, הן למנהלי השקעות והן לאנשים מן היישוב. למעשה, צריך להיפרד מרווח פוטנציאלי שעשוי להירשם אחרי מועד המכירה. זה נכון גם במצב שבו השוק נופל. כשהמחירים הם מחירי שפל והתמחור מאוד נמוך, ייתכן שיש פה כשל שוק והזדמנות. במצב כזה, צריך לפעול נגד המגמה ולהתחיל לקנות מניות שנסחרות בזול. אגב, זה לא רק מניות, זה יכול להיות גם נכסים אחרים כמו אגרות חוב קונצרניות. המטרה היא ליהנות משינוי המגמה שיבוא בהמשך".

"עכשיו, לזהות כשל שוק כשהמחיר גבוה מאוד או נמוך מאוד, זה יחסית קל. הקושי של אנשים, וגם של מנהלי השקעות, הוא לאו דווקא לזהות, אלא לבצע. כלומר להחליט שאוקי, זה המצב, בוא ננצל את זה. קח לדוגמא את משבר 2008. שם היה קל מאוד לזהות שנוצרו הזדמנויות אינספור במניות ובאגרות חוב קונצרניות. היה קשה לפעול נגד המגמה במובן שהלקוחות היו בפאניקה ולחצו על מנהלי ההשקעות למכור, לא לקנות. מנהלי ההשקעות היו צריכים להיות לא רק שלמים עם האמת המקצועית שלהם, אלא גם חזקים מבחינת משמעת וחזקים בעמידה מול לחצים חיצוניים".

קראו עוד במגזין:

 

 

"הרבה פעמים אומרים שאסור לפעול נגד המגמה כי זה כמו לתפוס סכין נופלת, ועלולים להיפצע מהסכין הזו. זה יכול להיות נכון במצבים מסוימים, אבל כשאני אומר לפעול נגד המגמה זה לא רק להסתכל מה קרה בשבוע האחרון ולראות שהשוק ירד 6%. זה לא נקרא לפעול נגד המגמה. לפעול נגד המגמה זה רק במצבי קיצון שמתרחשים אחת לכמה שנים, לא אחת לכמה חודשים או שבועות. כשמקרי הקיצון הללו קורים חובה בעיניי לפעול נגד המגמה ולא עם המגמה, כי אם תזרום עם העדר ותפעל עם המגמה תגרום לעצמך הפסדים נוספים. לזרום עם העדר זה טוב כשהשווקים רגועים ונסחרים ברמות סבירות. אבל שוב, כשהשווקים מתומחרים גבוה מדי או נמוך מדי, חובה לפעול נגד המגמה".

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי? לחצו כאן >>

האמור אינו מהווה ייעוץ / שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    השווקים רגועים אין מגמה. Trend ולכן אין משמעות לפעולה נגד או עם המגמה.

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: טיפ למשקיעים: מתי כדאי לסחור עם המגמה בשוק ומתי חייבים לסחור נגדה?
AIzaSyD5yByn8adz7SoeqOPuwLdcBD8g_mkP5ww
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.