תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

כמו כפפה ליד: 7 כללי ברזל לבניית תיק השקעות שיתאים לכם

כך תצליחו לבחור מניות מתוך המבחר האינסופי, מבלי ללכת לאיבוד ובעיקר - מבלי ללכת נגד הטבע ומבנה האישיות שלכם כמשקיעים

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב דש טרייד? לפרטים לחצו כאן >>

יש לכם כסף בחיסכון, החלטתם שהגיע הזמן להעיר אותו ולהשקיע את חלקו או כולו בבורסה? אתם בחברה טובה עם מאות אלפי משקיעים בישראל שהחליטו לעשות זאת בשנים האחרונות, ומיליונים נוספים ברחבי העולם.  

בחירה מושכלת, המבוססת על נתונים ועל פיזור נכסים, תסייע לכם להשקיע בהתאם לצרכים שלכם, לצמצם סיכונים – וליהנות מכל יתרונות ההשקעה בשוק ההון, ובראשם פוטנציאל התשואה הגבוה בהשוואה לריבית ולתשואות השואפות לאפס בפיקדונות הבנקים.

קראו עוד במגזין:

 

הבורסות בארץ ובעולם מציעות מגוון עצום של מניות, שעלול לגרום למשקיעים רבים ללכת לאיבוד. בחירת מניות בלי לדעת מה אתם מחפשים דומה לאדם שנכנס לחנות בגדים והולך לאיבוד בין שפע החולצות, המכנסיים, הבדים והגזרות. לפניכם 7 כללי האצבע שיאפשרו לכם לבחור במניות המתאימות לצרכים וליעדים שלכם.

כלל #1: להגדיר מטרות

מניות שיתאימו לאופי או לצרכים של משקיע אחד, לא בהכרח יתאימו למשקיע אחר. לכן, לפני שבכלל בוחנים את היצע המניות, חשוב להבין מה תרצו להשיג, מה טווח ההשקעה ומהי התשואה שתרצו להשיג. בהתאם לתשובות, תוכלו להגדיר את העדפות ההשקעה שלכם.

כלל #2: להגדיר פרופיל השקעה

הגדרת מטרות היא הצעד הראשון בדרך לבניית פרופיל השקעה, המאפשר לכם להתאים את ההשקעה לצרכים הייחודיים שלכם. בניית פרופיל ההשקעה כוללת שלושה פרמטרים מרכזיים: טווח ההשקעה (קצר או ארוך), רמת הסיכון ומידת האקטיביות.

טווח ההשקעה: בהתאם למטרות שהגדרתם בשלב הראשון, תוכלו להגדיר את טווח ההשקעה הרצוי וכפועל יוצא גם את אופן ההשקעה. אם, לדוגמא, אתם מתכוונים להשקיע למשך שנים ארוכות, יכול להיות שתוכלו לקחת סיכונים בניסיון להשיג תשואה עודפת, מאחר שגם אם השוק יירד בדרך, יהיה לו מספיק זמן לתקן.

מתעניינים בפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה? לחצו כאן>>

poll questionהאם אתם שוקלים להשקיע בבורסה?

רמת הסיכון: מטבע הדברים, ככל שפוטנציאל התשואה עולה, כך עולה גם רמת הסיכון. נכון, כולנו רוצים להרוויח כמה שיותר, אבל אנשים שרמת הסבילות שלהם לסיכון נמוכה יתקשו להתמודד עם התנודתיות בבורסה, וכתוצאה מכך הם עלולים לפעול מהבטן במקום מהראש. לכן, בעת הגדרת רמת הסיכון חשוב להתחשב לא רק בתיאבון לתשואות, אלא גם במבנה האישיותי שלנו.

מידת האקטיביות: בהתאם לשני הקריטריונים הראשונים, תוכלו להגדיר מהי מידת האקטיביות שלכם: האם בכוונתכם לקנות מניות, להחזיק אותן ולתת לזמן לעשות את שלו, או שאולי לנקוט באחזקות קצרות טווח, למשל במסגרת מסחר יומי?

כלל #3: הקצאת נכסים (אלוקציה)

באיזה שווקים תרצו להשקיע, בארץ או בחו"ל? האם תרצו להשקיע בבורסות אחרות מלבד הבורסה בת"א ולהיחשף למטבעות זרים כמו היורו והדולר? אחרי שבחרתם את הבורסות הרצויות, באיזה ענפים תרצו להתמקד? למשל, ענף הבנקאות, הנדל"ן, הביו-טכנולוגיה, התעשייה, הקמעונאות ועוד.

התשובה לכל אחת מהשאלות האלו תלויה מצד אחד במאפייני ההשקה שהגדרתם – ומצד שני בנתונים מאקרו-כלכליים, כמו חוסן הכלכלה במדינת היעד, שערי המטבעות, רמת האינפלציה ועוד. בנוסף, חשוב לחקור את מצב הענף בו אתם שוקלים להשקיע: האם הוא במגמת צמיחה או דעיכה? מה מצב התחרות והרגולציה בו?

כלל #4: פיזור נכסים

אם הכלל השלישי מתייחס לקווים המנחים בעת בחירת השוק או הענף, הכלל הרביעי מתייחס לחשיבות פיזור ההשקעה בין סוגים שונים של מניות. מעבר למובן מאליו, שלא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד, מומלץ לפזר את הביצים בין סלים שונים המתפרסים על פני מדינות, שווקים וענפים שונים. באופן הזה, גם כאשר יתרחש משבר בענף או במדינה מסוימת, תוכלו לגדר סיכונים ולצמצם את השפעותיו על שאר המניות בתיק.

כלל #5: ניתוח פונדמנטלי

בחירת מניות באמצעות ניתוח פונדמנטלי מאפשרת לכם לבסס את החלטתכם על ביצועיה של החברה בה אתם שוקלים להשקיע, בעבר ובהווה. כך, לדוגמא, אפשר לבדוק את מכפיל הרווח ומכפיל ההון של החברה, קצב הצמיחה השנתי שלה ומצב הנזילות ותזרים המזומנים. בעידן הדיגיטלי נתונים אלו זמינים תמיד במסגרת הדוחות הכספיים שמפרסמות החברות וסקירות האנליסטים.  

גורו ההשקעות וורן באפט אמר פעם ש"אם העסק מראה ביצועים טובים, המניה בסופו של דבר תלך אחריו". ניתוח ביצועי העבר והווה של החברה יכול לספק אינדיקציות על מניות שנסחרות מתחת לשווי האמיתי שלהן, ועל עלייה אפשרית בערכן בעתיד.

כלל #6: בדקו האם לחברה יש עוגנים

במסגרת ניתוח הנתונים והביצועים של החברה, כדאי לחפש עוגנים שיכולים להעניק לה יתרון משמעותי על פני המתחרות. יתרון זה יכול להיות מיתוג, נתח שוק משמעותי, פטנט ועוד. עוגנים אלו עשויים להוות בסיס לצמיחה עתידית, או לחילופין לאפשר לחברה לשרוד משברים בצורה טובה ויציבה יותר.

כלל #7: ההיסטוריה (לא תמיד) חוזרת

ניתוח נתוני העבר וההווה יכול לספק אינדיקציות חשובות, אבל הוא לא בהכרח חוזה את העתיד. אחרי הכול, תמיד עשויים להתווסף משתנים שלא הובאו בחשבון, כמו גם אירועים שלא תמיד ניתן לצפות מראש כמו מיתון, מצב בטחוני או מגיפה שמתרחשת פעם במאה שנה (ד"ש לקורונה). זה לא אומר שלא צריך לבצע את כל הבדיקות הנחוצות לפני שבוחרים מניות, זה רק אומר שאף אחד מאיתנו לא חסין בפני טעויות, הפתעות לא נעימות או ירידות שערים.

בשורה התחתונה, בחירה מושכלת, המבוססת על נתונים ועל פיזור נכסים, תסייע לכם להשקיע בהתאם לצרכים שלכם, לצמצם סיכונים – וליהנות מכל יתרונות ההשקעה בשוק ההון, ובראשם פוטנציאל התשואה הגבוה בהשוואה לריבית ולתשואות השואפות לאפס בפיקדונות הבנקים.

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב דש טרייד? לפרטים לחצו כאן >>

*אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ/שיווק לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים ו/או השקעת כספים בפיקדונות כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. התנאים המלאים והמחייבים של כל שירות/מוצר, הינם כמפורט במסמכי פתיחת החשבון ביחס לאותו שירות/מוצר וכפופים להסדרים הנהוגים במיטב דש טרייד. אין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
    רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
    אתם קוראים: כמו כפפה ליד: 7 כללי ברזל לבניית תיק השקעות שיתאים לכם
    Website by:

    © 2017 מיטב דש בע”מ
    אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.