תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

5 גישות להשקעה במציאות אינפלציונית

מדורים:
15/06/2022

בשנה האחרונה אנחנו מתעוררים למציאות שלא נראתה הרבה זמן: עליות מחירים מתמשכות. איך זה משפיע על ההשקעות ומה אנחנו יכולים לעשות בנידון?

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב טרייד? לחצו כאן >>

איך האינפלציה, שמרימה את ראשה בשנה האחרונה, משפיעה על ההשקעות שלנו בשוק ההון? כדי לענות על השאלה הזו, חשוב להבין איך מנגנון האינפלציה עובד: אחד הכלים של הבנקים המרכזיים לצינון עליות מחירים מתמשכות הוא העלאת ריבית. כאשר הריבית על ההלוואות והאוברדרפט עולה, היכולת להוציא כסף קטנה – והביקושים אמורים לרדת בצורה שתוביל לוויסות מחירים.

נכון, התנודתיות בשווקים לא תמיד נעימה, אך חשוב לזכור שלאורך זמן השווקים נוטים לעלות ומי שיוצא, עלול להפסיד את העליות שאולי יבואו בהמשך הדרך.

קראו עוד במגזין:

הדינמיקה הזו משפיעה גם על שוק ההון: הידוק החגורה הפיננסית עשוי לגרום להקטנת הביקושים ולשחיקת ערכן של חלק מהמניות. אחרי שאמרנו את זה, חשוב לזכור שני דברים: ראשית, לאורך עשרות שנים, הבורסות המשיכו לעלות. לשם המחשה, מחקר שפרסם בנק ישראל ובדק את ביצועי המדדים ת"א 125 ו- S&P 500, מצא שלאורך 30 שנה שני המדדים עלו בשיעורים נאים.

שנית, החזקת מזומן, שנתפסת על ידי רבים כאפשרות הבטוחה ביותר, שוחקת את ערך הכסף בתקופות של עליות מחירים. במציאות אינפלציונית, הכסף יאבד מערכו אם ימשיך לשכב בחשבון העו"ש.

אז איך אפשר להגן על הכסף מפני האינפלציה? איך אפשר להשיג תשואה גבוהה יותר משיעור עליית האינפלציה, כדי למנוע את שחיקת ערכו? ריכזנו כאן חמש גישות להשקעה במציאות אינפלציונית.

השקעה במניות עם כוח תמחור נמוך

מדוע השקעה במניות יכולה להיות כדאית במציאות אינפלציונית? העלאת מחירי השירותים והמוצרים מתבצעת על ידי חברות, שחלקן הגדול נסחרות בבורסה. במציאות שכזו, מניות של חברות אלו עשויות לעלות כתוצאה מהגידול בהכנסות הנובע מהעלאות המחירים. לאיזה מניות כדאי לשים לב?

חברות בעלות כוח תמחור גבוה, שנהנות מביקוש יחסית קשיח (למשל חברות שבהן רמת התחרות נמוכה), יכולות להעלות את המחירים ללא פגיעה משמעותית בביקושים. מסיבה זו הן נהנות מהערכות שווי גבוהות, שכבר מגולמות במחירן.

במציאות אינפלציונית, אחת הגישות היא להשקיע דווקא במניות של חברות עם כוח תמחור נמוך, שבימים כתיקונם לקוחותיהן רגישים יותר להעלאות מחירים. הסיבה: בתקופה שבה המחירים עולים בצורה רוחבית, הרגישות של הלקוחות להעלאות מחירים תהיה נמוכה יותר. מכיוון שהציפיות להעלאת מחירים לא גולמו בהערכות השווי המקוריות של חברות בעלות כוח תמחור נמוך, העלאות המחירים הנוכחיות יכולות לתמוך בהגדלת השווי והשבחת ערך המניות.  

השקעה בסחורות

כאשר מחירי המוצרים עולים, אמורים לעלות גם מחירי הסחורות המשמשות לייצור שלהם. מכאן שהשקעה בסחורות יכולה בתיאוריה להגן על התיק במציאות אינפלציונית. עם זאת, מכיוון שרובנו לא מתכוונים לרכוש סחורות פיזיות, נצטרך להשקיע בחוזים עתידיים שחושפים אותנו למשתנים נוספים.

למשל, לכך שצריך לגלגל חוזים עתידיים. בהנחה שלא נרצה להחזיק בסחורה עצמה, נצטרך לקראת פקיעת החוזה לממש אותו ולרכוש חוזה חדש, באופן ששוחק את הרווח בגלל העמלות. בנוסף לכך, נהיה חשופים למצב של "קונטנגו", שבו מחירה העתידי של הסחורה גבוה ממחירה בהווה. ההתייקרות העתידית תגדיל את גובה הפרמיה, וצפויה לשחוק את הרווח. זה לא אומר שהשקעה בסחורות אינה באה בחשבון, אלא רק שצריך להכיר אותה יותר לעומק ולבחון את משמעויותיה.

מתעניינים בפתיחת חשבון מסחר בחבר בורסה? לחצו כאן>>

poll questionהאם את/ה סוחר/ת בבורסה?

מעבר לפוזיציה הגנתית

בתקופות של אי ודאות, כמו במלחמה באוקראינה ותחזיות להמשך האינפלציה, הגישה הדפנסיבית דוגלת במעבר להשקעות שנחשבות יותר בטוחות, לדוגמא השקעה במניות של מוצרי בסיס כמו מוצרי מזון, תקשורת ובריאות, לצד מניות של חברות גדולות ומבוססות שנחשבות פחות ספקולטיביות והמכפילים שלהן נמוכים יותר. השקעה דפנסיבית במניות של חברות מבוססות אמורה לרכך את השפעות האינפלציה, מתוך הנחה שגם אם השוק יחווה ירידות, מניות אלו יוכלו לצלוח אותן בצורה טובה יותר. כמובן שכמו כל השקעה, גם בחירת מניות שנחשבות הגנתיות כרוכה בניתוח הנתונים והביצועים של כל אחת מהחברות.

גידור נקודתי

כדי להגן על התיק מפני השפעות האינפלציה, לא חייבים לשנות את כולו. אפשר לבצע התאמות נקודתיות, באמצעות גידור סיכונים נקודתי ומדוד. לפי גישה זו, אפשר במקרה של אינפלציה להסיט משאבים ולהגדיל את חלקן של הסחורות בתיק, או את חלקן של מניות הנחשבות דפנסיביות. אם אתם צופים שהלחימה באוקראינה תימשך, יתכן שתרצו להשקיע בסחורות ספציפיות שמחירן עלה בעקבות הלחימה. לחילופין, אם אתם צופים ירידות שערים, תוכלו לגדר אותן באמצעות שורט על מדדי המניות השונים.

גישה הרוחבית

בשונה מגישת הגידור הנקודתי, הגישה הרוחבית חותרת לגיוון התיק ככל הניתן בניסיון להתגונן מפני הסיכונים השונים. באופן הזה, יהיה ניתן להתמודד גם עם השפעות האינפלציה וגם עם השפעות נוספות, שאת חלקן אנחנו לא יודעים לצפות בנקודת הזמן הנוכחית (מי חשב לפני כמה שנים שמגפה עולמית תשנה את חיינו?). לפי גישה זו, ככל שהפיזור יהיה רחב יותר ויחצה סקטורים, מדינות ומכשירי השקעה, נוכל להתמודד עם התנודתיות בצורה טובה יותר.

השורה התחתונה: נכון, התנודתיות בשווקים לא תמיד נעימה, אך חשוב לזכור שלאורך זמן השווקים נוטים לעלות ומי שיוצא, עלול להפסיד את העליות שאולי יבואו בהמשך הדרך.

רוצים לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב טרייד? לפרטים לחצו כאן >>

אין לראות במסמך זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ/שיווק לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים ו/או השקעת כספים בפיקדונות כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. לפיכך, האמור לעיל אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. התנאים המלאים והמחייבים של כל שירות/מוצר, הינם כמפורט במסמכי פתיחת החשבון ביחס לאותו שירות/מוצר וכפופים להסדרים הנהוגים במיטב טרייד. אין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 1 שנים

    שחף בוקר טוב.
    קראתי את הכתבה "5 גישות להשקעה במציאות אינפלציונית".
    מדוע אתה לא מציין אג"ח צמוד מדד?

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: 5 גישות להשקעה במציאות אינפלציונית
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.