תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
לפתיחת חשבון מסחר >>
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED התגובות שלכם באתר!

"שיתוק של המשק גם אחרי פסח? המדינה לא תוכל לשאת בתוצאות"

מדורים:
26/03/2020

צבי סטפק - מבעלי מיטב דש: "יש כיום בשוק הזדמנויות גדולות, אולי יהיו אפילו הזדמנויות גדולות עוד יותר. אבל, בתרחיש שבו המשק הישראלי והעולמי יילכו למיתון של כמה שנים, כנראה שנפסיד על קניות שנעשה היום גם בעוד שנה, שנתיים ושלוש"

חושבים שנוצרה הזדמנות? לחצו כאן

"השנה הזו תהיה שנת מיתון, את זה אנחנו כבר יודעים. אבל, אם המשק העולמי ייתקע במיתון ארוך בגלל הווירוס וכל מה שנלווה לו, יכול מאוד להיות שעל קניות שנעשה היום עדיין נפסיד במונחים של עוד שנה, שנתיים ושלוש". כך אומר צבי סטפק - מבעלי מיטב דש, בסרטון הוידיאו שבו הוא מנתח את השפעתה של מגפת הקורונה על השווקים הפיננסיים בארץ ובעולם.

"האם להמשיך בסגר? בתוך חודש וחצי עד חודשיים, אולי קצת אחרי הפסח, קברניטי המדיניות הכלכלית והפוליטית יצטרכו לקבל החלטה מאוד קשה בין שתי ברירות, שאחת גרועה והשנייה גרועה עוד יותר"

סטפק נשאל תחילה מה הוא צופה לשוק ההון ולכלכלה הישראלית לאחר חג הפסח  - ועונה: "תלוי איפה נעמוד על הגרף מבחינת מספר הנדבקים. זה יקבע האם להמשיך בסגר. בתוך חודש וחצי עד חודשיים, אולי קצת אחרי הפסח, קברניטי המדיניות הכלכלית והפוליטית יצטרכו לקבל החלטה מאוד קשה בין שתי ברירות, שאחת גרועה והשנייה גרועה עוד יותר. אפשרות אחת היא לגרום למשק לחזור לתפקוד מלא, בידיעה שזה יעלה בחיי אדם, בגלל הקורונה. האפשרות השנייה היא להמשיך לשים דגש על חיי אדם, אבל תוך שיתוק המשק. האפשרות הזו כמעט לא קיימת, מכיוון שהמדינה לא תוכל לשאת בתוצאות הכלכליות, החברתיות ואפילו הבריאותיות של החלטה כזו".

מה הבעיה העיקרית במשק כרגע?

"הבעיה כרגע היא לא הרווחיות של הפירמות, אלא תזרים המזומנים שלהן. ברור שגם הרווחיות תיפגע, אבל הבעיה היא של תזרים כיוון שההכנסות יורדות חזק. גם ההוצאות לפעמים יורדות, אבל בטח שלא באותה עוצמה שבה יורדות ההכנסות. נוצר פער בין ההכנסות להוצאות, והתוצאה היא סיכון של פשיטות רגל, סיכון של מחנק אשראי. כל הצרות יכולות לבוא יחד".

poll questionמתי לדעתך הזמן להיכנס לבורסה?

מה משרד האוצר צריך לעשות?

"משרד האוצר עשה עד היום צעדים מינוריים - חשובים, אבל מינוריים. לא מהסוג שעשו במדינות אחרות, רחוק מזה. ומשרד האוצר יודע את זה. הוא צפוי להודיע בקרוב על תכנית יותר גדולה וחזקה ממה שהוא הודיע עד עכשיו, שבמרכזה להערכתי יעמוד נושא הערבויות לבנקים. המדינה תיתן ערבויות לבנקים, כדי שהבנקים לא יחששו לתת אשראי למגזר העסקי. בכך  ינסה האוצר לעודד את חזרת הפעילות העסקית, לא לקדמותה, אבל לפעילות בהיקף יותר גדול".

חושבים שזה הזמן להשקיע בבורסה? לחצו כאן >>

מה הבעיה בשווקים הפיננסיים?

"הירידות בערך המניות, ובעיקר הירידות באגרות החוב הקונצרניות, יצרו מצב שבו יהיה קשה מאוד לפירמות עסקיות לגלגל את החוב. העלות של הדבר הזה מאוד כבדה, זו תוצאה כמובן של מכירות הציבור בקרנות הנאמנות ותיקי ההשקעות, ושל המעבר ממסלולי השקעה מנייתיים למסלולים סולידיים. כל זה יוצר לחץ על השוק, וזו בעיה שצריך להתמודד איתה".

קראו עוד במגזין:

 

 

מה צריך לעשות בנק ישראל?

"כל מה שהבנק המרכזי עשה עד עכשיו לא מספיק. מה עוד הוא צריך לעשות? אפשרות אחת זה להוריד עוד את הריבית, אבל אני לא מייחס לזה משמעות רבה, כי להוריד מרבע אחוז לאפס – לא יהיו לזה השלכות גדולות. מה שבנק ישראל בעיקר צריך לעשות זה להתערב באופן ישיר בשוק אגרות החוב של הפירמות, כדי לשחרר את מחנק הנזילות והאשראי שמסתמן שם. בכסף קטן יחסית של כמה מיליארדים, בנק ישראל יכול לעשות את העבודה הזאת, וזה עדיף בעיניי על ההתערבות שלו בשוק אגרות החוב הממשלתיות, ששם הוא צריך להשקיע הרבה יותר כסף".

האם לדעתך יש הזדמנויות בשוק?

"בהחלט כן. יכול להיות שיהיו הזדמנויות עוד יותר גדולות, כי אף אחד לא יודע האם הירידות הסתיימו. בינתיים, השוק מתאפיין ברמת תנודתיות גבוהה מאוד, יום אחד השוק עולה חזק, למחרת הוא יורד חזק וחוזר חלילה. קשה כרגע לדעת איפה הוא יתייצב עוד שבוע, שבועיים או שלושה, אבל בהחלט יש הזדמנויות".

"עכשיו, איך אתה בוחן הזדמנויות? איך אתה מגיע למסקנה שיש הזדמנויות? אתה פשוט בודק בשוק מה הערך הכלכלי של אותן חברות ויכול לראות מצב שבו מניות נסחרות אפילו מתחת למזומן שיש להן בקופה".

"הבעיה היא שכדי לנצל את ההזדמנויות אתה צריך להיות מנהל השקעות עם המון סבלנות, עם המון משמעת עצמית. אתה עומד בלחצים, הכותרות מסביב מפחידות והלקוחות לפעמים לוחצים. אתה צריך להיות מספיק חזק, כך שאם תזהה הזדמנויות תתפוס אותן בקרניים כמו שאומרים. בעתיד, בעוד חצי שנה או שנה, כנראה שהפעילות הזו תישא פירות, אולי גם לפני כן".

"חשוב לומר: הסטטיסטיקה מראה שכמעט ב-100% מהמקרים זה מה שקורה אחרי ירידות חזקות. זה כמעט ב-100%, אבל לא בטוח שכך יקרה גם הפעם. הפעילות הזו לא תשתלם בתרחיש שבו המשק הישראלי והעולמי ילכו למיתון של כמה שנים. השנה הזו תהיה שנת מיתון, אין מה לעשות, את זה אנחנו יודעים. אבל השוק צופה את פני העתיד ואם המשק העולמי ייתקע במיתון ארוך בגלל הווירוס וכל מה שנלווה לו, אז יכול מאוד להיות שעל קניות שנעשה היום, עדיין נפסיד במונחים של עוד שנה, שנתיים ושלוש".

לחצו ובחרו איך להיכנס לבורסה >>

אין באמור לעיל יעוץ / שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ / שיווק כאמור המתחשב הנתונים של כל אדם ו/או הצעה לרכישת ני"ע. אין לראות באמור לעיל התחייבות להשגת תשואה כלשהי. מומלץ להתייעץ עם בעל רישיון פנסיוני על מנת לקבל תמונת מצב שתאפשר קבלת החלטה מושכלת.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
    רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
    אתם קוראים: "שיתוק של המשק גם אחרי פסח? המדינה לא תוכל לשאת בתוצאות"
    AIzaSyD5yByn8adz7SoeqOPuwLdcBD8g_mkP5ww
    Website by:

    © 2017 מיטב דש בע”מ
    אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.